Historie van beurs en centrum

Ontstaan TACU

De stg. SUL werd in 1965 opgericht als vliegclub en groeide in de beginjaren '70 op de Floridadreef in Utrecht uit tot een overkoepelende organisatie voor vele takken van de modelbouw (RC auto's en LB vliegen) en technische (scholings)activiteiten voor jongeren.

Diverse modelverenigingen werden gefaciliteerd met onderdak en circuits. Daaronder ook de toen maandelijkse en een volle dag durende modelbouwbeurs. Het was destijds ook de belangrijkste kennisbeurs omdat er nog geen internet bestond als informatiebron.


De periode met Frank

Frank den Otter was de initiatiefnemer van deze modelbouwbeurs en na de start in Veenendaal bracht hij deze beurs al snel onder in het gebouw van de stg. SUL te Utrecht waar het deel uitmaakte van het Technisch Activiteiten Centrum Utrecht, kort TACU.

Vlak na de beurs van Augustus 2013 kwam er een onverwacht einde aan dit tijdperk door het volstrekt onverwachte overlijden van een nog zeer fitte en actieve Frank.

Voor iedereen veel te vroeg en een gemis.

 

 


De voortzetting

Vanuit de stg. SUL was Rob als barman al jaren maandelijks bij de beurs betrokken en hij besloot de beurs als een waardevol en te behouden activiteit voort te zetten.

In 2015 werd de maandelijkse beurs voortgezet als een 2-maandelijkse beurs op de 3e zaterdagen van alle oneven maanden. Het is een zeer waardevolle aanpassing gebleken omdat de beurs elke keer meer deelnemers, een breder aanbod en meer bezoekers heeft getrokken.

De laatste jaren is elke plek in de zaal volledig gevuld met spullen en moeten we te late gegadigden voor een tafel helaas teleurstellen. Tijdig reserveren dus.